فِمنوم، مجله ای برای بانوان و آقایان

مجله ای برای بانوان و آقایان

فِمنوم، مجله ای برای بانوان و آقایان

مجله ای برای بانوان و آقایان

مجله ای برای بانوان و آقایان، مجله ی بانوان، مجله ی آقایان

  • ۰
  • ۰
درمان ارتودنسی یا به بیان عامیانه عمل ارتودسنی هم به مانند دیگر درمانهای بدون درد نیست و مشکلات خاص خود، خطرات و مراقبت های خاص خود را دارد. خطرات درمان ارتودنسی ممکن است ناشی از یک واکنش شدید به بیهوشی در یک عمل جراحی فک باشد و یا درد های و مشکلات در طول درمان باشد، با فمنوم همراه باشید تا شما را با خطرات و مشکلات درمان ارتودنسی آشنا شوید.

می دانیم که هیچ درمانی بدون خطر نیست درمان ارتودنسی نیز از این قاعده مسثنی نمی باشند.این خطرات ممکن است ناشی از یک واکنش شدید به بیهوشی در یک عمل جراحی فک باشد و یا عدم توجه به نکات مراقبتی پس از درمان ارتودنسی .درنتیجه مشکلات و محدودیت های درمان ارتودنسی را به طور  قابل توجهی افزایش دهد.البته همه بیماران باید قبل از انجام هر نوع جراحی مشاوره شوند و بیماران خاص نیز به مشاوره خاص نیاز دارند.

 

ارتودنسی چیست؟ 

ارتودنسی درمانی که با هدف اولیه مرتب کردن دندان های جلویی و ایجاد هم ترازی  در دندان های فرد انجام می شود.محدودیت های درمان ارتودنسی که هر فرد ممکن است داشته باشد شاید خارج از کنترل درمان ارتودنسی باشد.این امر شامل رشد ژنتیکی فک است که در نهایت ممکن است در موقعیت دندان های جلویی اثر داشته باشد.همچنین در مناطقی که نیاز به همکاری بیمار در منزل است ، باید کنترل درمان را در اختیار بیمار قرار داد.به همین دلیل نتایج نهایی بستگی فراوانی به چگونگی استفاده بیمار از نگهدارنده ها ی متحرک در منزل دارد.

عوامل موثر در نتیجه ارتودنسی کدامند؟

  • تجربه و تبحر دندانپزش
  • میزان رشد فک بصورت ژنتیکی
  • مراقبت های ضعیف و  سهل انگاری  بیمار در استفاده از پلاک ریتینر (Retainer) متحرک در منزل
  • کنار نگذاشتن عادات غلط و آسیب گر
  • خوردن خوراکی ها هسته دار مانند زیتون و خرما

در چه سنی ارتودنسی باید انجام شود؟ سن مناسب برای ارتودسنی چیست؟

ویزیت به موقع در درمان ناهنجاری های دندان و فک بسیار اهمیت دارد ولی اگر بیمار دارای مشکل فکی نباشد و فقط دندان های او نیاز به درمان برای ردیف شدن داشته باشند در آن موقع می توان درمان را در هر سنی انجام داد گرچه در آن شرایط هم بهتر است درمان را در محدوده ۱۰ تا ۱۲ سالگی شروع کرد. بنابراین بیماری که مشکل دندانی دارد، میتواند درمان را در هر سنی به شرطی که مشکلات لثه ای نداشته باشد انجام دهد ولی اگر مشکل فکی در سنین بزرگسالی وجود داشته باشد دیگر درمان ارتودنسی به تنهایی کارساز نخواهد بود و در آن زمان بیمار نیاز به جراحی به همراه ارتودنسی خواهد داشت. اگر مشکل فکی بیمار در سنین قبل از بلوغ تشخیص داده شود می توان با ارتودنسی به تنهایی و بدون نیاز به جراحی فک، بیمار را درمان کرد. مجدداً تاکید می شود اگر بیماران که مشکل اسکلتی در فک‌هایشان دارند، در سنین رشد و قبل از بلوغ به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند، درمان موفق‌تری خواهند داشت و می‌توان از فرآیند رشد در درمان ارتودنسی استفاده کرد. در بیماران بزرگسال، اگر مشکل دندانی است می‌توان با درمان‌های غیرجراحی مانند براکت و سیم مشکل را حل و دندان‌ها را مرتب کرد ولی اگر مشکل مربوط به اسکلت فک‌ها باشد، در یک فرد بالغ باید نخست مشکلات دندانی را با ارتودنسی اصلاح و به دنبال آن با جراحی موقعیت فک‌ها را اصلاح کرد.

 

درمان ارتودسنی چقدر طول میکشد؟

محدودیت های درمان ارتودنسی می توان بین افراد مختلف متفاوت باشد. زیرا اختلاف قابل توجهی در مدت زمان بهبود کامل مال اکلوژن ( ناهنجاری های دندان ) هر بیمار وجود دارد.چگونگی سرعت حرکت دندان های هر بیمار میتواند تعیین کننده مدت زمان درمان او باشد. اغلب برنامه های جامع درمان ارتودنسی  به طور معمول در حدود دو سال زمان لازم دارد.ارتودنتیست شما ممکن است در ابتدای درمان با توجه به برآوردی که از مال اکلوژن شما دارد طول مدت درمان را به طور تقریبی به اطلاع شما برساند. اما این پیشرفت درمان شما است که تعیین کننده مدت زمان درمان ارتودنسی می باشد.

مدت زمان درمان ارتودنسی به چه عواملی بستگی دارد؟

  • اکلوژن نامرتب دندان هرفرد
  • انتظارات هر فرد از درمان ارتودنسی
  • چگونگی سرعت حرکت دندان هر فرد

 

ارتودنسی

بهترین زمان برای شروع درمان ارتودنسی چه زمانی است ؟

زمان درمان بستگی به نوع ناهنجاری دارد ولی در هر سنی می توان ارتودنسی را انجام داد. اگر سن بیمار کمتر باشد درمان راحت تر، کوتاه تر و موفقیت آمیز تر خواهد بود. البته نوع ناهنجاری نیز در تشخصی زمان درمان بسیار با اهمیت است. در بیمارانی که دارای مشکل فکی هستند حتما باید بیمار را قبل از بلوغ معاینه کرد. در مورد پسرها معمولا ۹ سالگی و در مورد دختر ها ۸ سالگی مناسب ترین زمان است. اگرمتخصص ارتودنسی مشکل فکی را تشخیص دهد، باید با کمک دستگاه های ارتودنسی مشکل فکی بیمار درمان شود چراکه در صورت عدم درمان در زمان مناسب، دیگر نمی توان مشکل بیمار را فقط با ارتودنسی درمان کرد و بیمار نیاز به جراحی فک نیز خواهد داشت.

بنابراین ویزیت به موقع در درمان ناهنجاری های دندان و فک بسیار اهمیت دارد ولی اگر بیمار دارای مشکل فکی نباشد و فقط دندان های او نیاز به درمان برای ردیف شدن داشته باشند در آن موقع می توان درمان را در هر سنی انجام داد گرچه در آن شرایط هم بهتر است درمان را قبل از بلوغ شروع کرد. بنابراین بیماری که به موقع مراجعه نمی کند و مشکل دندانی نیز دارد، میتواند درمان را در هر سنی به شرطی که مشکلات لثه ای نداشته باشد انجام دهد ولی اگر مشکل فکی در سنین بزرگسالی وجود داشته باشد دیگر درمان ارتودنسی به تنهایی کارساز نخواهد بود و در آن زمان بیمار نیاز به جراحی به همراه ارتودنسی خواهد داشت. اگر مشکل فکی بیمار در سنین قبل از بلوغ تشخیص داده شود می توان با ارتودنسی به تنهایی و بدون نیاز به جراحی فک، بیمار را درمان کرد.

درمان ارتودنسی آیا ممکن است عود کند ؟

پس از برداشتن بریس ممکن است درمان ارتودنسی شما عود کند.از این رو متخصص ارتودنسی برای جلوگیری از عود ( جزئیات بیشتر در مقاله نکاتی درباره عود درمان ارتودنسی) برای شما نگهدارنده هایی را تجویز می کند.شاید شما نگهدارنده های متحرک خود را مطابق دستور ارتودنتیست خوداستفاده نکنید.در این صورت خطر عود به خصوص در ماه های اولیه ی پس از برداشتن بریس و حذف دستگاه ارتودنسی ثابت بسیار بالا می رود. دندان های شما حتی چند سال بعد از ارتودنسی تمایل به حرکت و برگشتن به موقعیت قبل از درمان را دارند. البته با افزایش سن حتما تغییراتی در دندان ها رخ خواهد داد. این تغییرات در درجات مختلف تقریبا در تمام بیمارانی که درمان ارتودنسی کرده اند دیده شده است. استفاده طولانی مدت از نگهدارنده های متحرک می تواند از این تغییرات و اتفاقات ناخوشایند دیگر جلوگیری کند.

 

لکه های سفید روی دندان در زمان درمان ارتودنسی

در مدت درمان ارتودنسی اهمیت بهداشت دهان و دندان دو چندان می شود. زیرا نتایج حاصل از مراقبت نامناسب دندان به منزله ویرانگری زیبایی ظاهری دندان می باشد. سفیدک های ( لکه های سفید ) روی دندان از آهک هایی است که به تدریج بر روی دندان ها نقش می بندند. اگر مواد غذایی وپلاک ها ( باکتری های چسبنده ای که به دندان می چسبد ) به طور منظم از روی دندان ها پاک نشوند این سفید ک ها بر روی دندان ظاهر می شوند. برای پیشگیری از ایجاد این سفیدک ها می توان زمان مسواک زدن را قدری طولانی تر و با دقت تر کرد . نخ دندان را هر روز به کار برد و یک رژیم غذایی کم قند انتخاب کرد. همچنین استفاده از یک دهان شویه فلوراید روزانه به طور قابل توجهی شانس ظاهر شدن سفیدک های آهکی را بر روی دندان کاهش می دهد.

پیش گیری از ایجاد سفیدک روی دندان در حین ارتودنسی:

  • استفاده از مسواک بین دندانی
  • کمتر کردن تعداد وعده های خوراکی
  • عدم استفاده از نوشیدنی های گاز دار
  • مسواک زدن بعد از هر بار خوردن خوراکی

 

 

خطر پوسیدگی دندان در زمان درمان ارتودنسی بسیار بالاست

با وجود دستگاه ارتودنسی ثابت در دهان امکان گیر غذایی در اطراف براکت ها زیاد است. تجمع مانده مواد غذایی در حوالی براکت ها می تواند شانس پوسیدگی دندان را تا چند برابر اضافه کند. در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باید شاهد پوسیدگی های گسترده ای در این نواحی بود. به وسیله مراقبت های دقیق و صحیح که شامل مسواک زدن تک تک دندان ها ، کشیدن نخ دندان یک بار در روز و استفاده ازمسواک بین دندانی است  می توان بطور چشم گیری از خطر پوسیدگی دندان در حین درمان ارتودنسی جلوگیری کرد.

درمان های تکمیلی پس از پایان ارتودنسی

در صورتی که دندان های بیمار پس از صاف و مرتب شدن هنوز از نظر اندازه  ، شکل و یا رنگ به طور قابل توجه ای  زیبا نشده باشد ، به منظور برقراری نتایج ایده آل و مورد پسند بیمار به یک متخصص درمان های ترمیمی زیبایی معرفی می شود.این قسمت از درمان در اغلب موارد بنا به درخواست خود بیمار انجام می شود و به تکمیل و زیباتر شدن نتایج درمان ارتودنسی کمک می کند.

  • ۹۷/۰۳/۰۵
  • sa ms

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی