فِمنوم، مجله ای برای بانوان و آقایان

مجله ای برای بانوان و آقایان

فِمنوم، مجله ای برای بانوان و آقایان

مجله ای برای بانوان و آقایان

مجله ای برای بانوان و آقایان، مجله ی بانوان، مجله ی آقایان

  • ۰
  • ۰

معرفی طب سوزنی

طب سوزنی در کشور ما زیاد شناخته شده نیست و مردم تمایل دارند با خوردن داروهایی که عوارض حانبی آن ها کم هم نیست، درمان شوند. طب سوزنی در زادگاهش و چندین کشور دیگر بسیار طرفدار دارد. نحوه ی انجام و نکات مهم در مورد طب سوزنی را مرور خواهیم کرد.

طب سوزنی چیست؟


طب سوزنی (Acupuncture) گونه ای از طب چینی است که از قرن ها پیش برای درمان مشکلات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. طب سوزنی بر این نظریه استوار شده که انرژی  یا در زبان چینی ها « chi» در داخل و بیرون بدن و درون راههای که به آنها کانال های انرژی می گویند جریان دارد. طب سوزنی شامل فروکردن سوزن های بسیار نازک در پوست و برروی نقاط استراتژیکی و حیاتی بدن می شود و بیشتر برای تسکین درد استفاده می شود.

پزشکان طب سوزنی کار بر این باورند که زمانی فرد بیمار می شود که عاملی مسیر حرکت انرژی (chi) را بسته و یا تعادل آن را برهم زده باشد. آنها معتقداند طب سوزنی کمک می کند که مسیر بلوکه شده برداشته شود و یا تعادل انرژی در بدن به شکل اول برگردد. برخلاف این نظر، بیشتر پزشکان غربی معتقداند که طب سوزنی با فشار برروی نقاط خاص باعث تحریک اعصاب، ماهیچه ها و بافت های همبند می شود. این تحریک ها باعث افزایش ترشح مسکن های طبیعی بدن و  همچنین افزایش جریان خون در بدن می شود.

طب سوزنی چگونه انجام می شود؟

طب سوزنی

بعد از معاینه توسط پزشک طب سوزنی کار، وی نقاط بسته شده و یا دارای اختلال در بدن شما را مشخص می کند. مشکل در هر نقطه ای از بدن باعث ابتلا به بیماری خاصی می شود. بعد از اینکه پزشک نقاط مشکل دار را یافت، شروع به فروکردن سوزن در پوست شما می نماید. هرچند روش هر پزشک طب سوزنی کار با دیگری متفاوت است، اما معمولا این درمان بین ۱۵ دقیقه تا یک ساعت طول کشیده و ممکن است، نیاز به چند جلسه درمان و یا مراجعه منظم و همیشگی به پزشک باشد.


طب سوزنی در چه مواردی موثر است؟

یادتان باشد که طب سوزنی عملکرد عمومی بدن را بهبود می‌بخشد، اما تاثیرات مثبت آن در موارد زیر مشاهده شده است:


درمان اختلالات عصب‌شناختی با طب سوزنی

سردرد، میگرن، اختلات خواب، تنش‌های عصبی، سرگیجه.


موارد مرتبط با اختلالات استخوانی عضلانی

آرتروز مفاصل، فیبرومیالژیا، سیاتیک، پشت درد، کمردرد، رماتیسم مفاصل، نقرس، سندرم خستگی مزمن، شانه درد، گردن درد.


موارد مرتبط با اختلالات تنفسی

تنگی‌ نفس، آلرژی، سرفه‌های مزمن، زخم گلو، برونشیت (ورم نایژه)، ورم غشای مخاطی بینی، سینوزیت، آنفولانزا، سرماخوردگی.


درمان مشکلات پوستی با طب سوزنی

با طب سوزنی بیماری هایی از قبیل حساسیت پوستی، اگزما، آکنه، ریزش مو، ورم‌های پوستی، پسوریازیس، تبخال، شوره سر را می توان درمان کرد.


درمان اختلالات دستگاه گوارش با طب سوزنی

زخم دهان، اختلالات کبد و کیسه صفرا، اسپاسم مری، زخم معده، رفلاکس اسید، ورم مخاط روده، سندرم روده تحریک پذیر، اسهال، یبوست، هموروئید، تنظیم وزن از جمله مواری است که با طب سوزنی درمان می شود.


 درمان مجاری ادرار با طب سوزنی

ورم مثانه، غده پروستات، مشکلات جنسی، احتباس ادراری، اختلالات کلیه، اختلالات مثانه.


موارد مربوط با بیماری‌های زنان


 سندرم پیش قاعدگی ( پی ام اس)، خونریزی و ترشحات غیرعادی، قاعدگی‌های دردناک (دیسمنوره) و طولانی یا نامنظم، افسردگی پس از زایمان، اختلالات هورمونی، علائم مرتبط با یائسگی، حالت تهوع صبحگاهی.


 درمان بیماری های  روانی با طب سوزنی

افسردگی، ترس‌های بیمارگونه، تشنجات عصبی، اعتیاد، اختلالات خلقی فصلی، فشار عصبی، اختلالات خواب.


موارد مرتبط با قلب و عروق

فشار خون، گردش خون ضعیف، احتباس آب، درد قفسه سینه.


عملکرد طب سوزنی چگونه است؟


طب سوزنی، باعث تحریک سیستم عصبی و نورون ها می‌شود. زمانیکه سوزن ها وارد قسمت حساس وعروقی میان پوست یعنی غشای پوست، که در آنجا ساختارهای عصبی فراوانی قرار گرفته می‌شود، بر روی سطح موضعی نسوج آن نقطه تاثیر می‌گذارد. هنگامی که این عصب‌ها تحریک می‌شوند، سیگنال‌هایی به مغز فرستاده می‌شود. مغز سیگنال‌ها را پردازش می کند و منجر به فعال‌سازی و ترشح هورمون‌های بیوشیمیایی متعددی از قبیل: اندروفین، سرتونین و دوپامین و … می‌شود.
تحریک عصب‌ها منجر به کنترل دردهای درونی می‌شود. به این صورت که آنها هرمون های تسکین درد بدن را فعال می‌سازند و موجب تسکین درد و آزاد کردن مواد ضدالتهاب شیمیایی می‌شوند. آنها موجب تحریک نسوج موضعی که مسئول التیام‌بخشی بدن هستند شده و این فرایند التیام‌بخشی را تسریع می‌کند، علاوه بر این کیفیت التیام‌بخشی نسوج‌ را نیز بهبود می‌بخشند. تحریک عصب‌ها خلق و خوی شما را بهتر می‌کند و این امر به دلیل تحریکات ناشی از ترشح هورمون سرتونین صورت می‌گیرد که به صورت بالقوه منجر به بهبود علائم افسردگی و اضطراب می‌شود.

 

منبع :

https://www.femanom.com/%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D9%88-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C/%D8%B7%D8%A8-%D8%B3%D9%88%D8%B2%D9%86%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%B7%D8%A8-%D8%B3%D9%88%D8%B2%D9%86%DB%8C-%DA%86%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF

  • ۹۷/۰۳/۲۲
  • sa ms

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی